PRESSE

Nordjyske

Dennis har hørt stemmer, siden han var seks år – nu får han endelig en pause.

Et par VR-briller, en avatarfigur og en psykolog har givet Dennis mere mod til at konfrontere stemmen i sit hoved – og 15 minutters stilhed

Læs artiklen her

Kraniebrud på Radio4

Programmet på Kraniebrud handler om, hvad skizofreni er for noget, og hvordan vi i Challenge-projektet prøver at undersøge en ny terapiform, der måske kan hjælpe mennesker med psykose. I programmet interviewes specialpsykolog Lisa Smith (forskningsassistent i Challenge) og Simon Lajboschitz, der er direktør i VR-firmaet Khora, der står bag teknologien i Challenge.

Hør programmet her

Weekendavisen

Weekendavisen har skrevet om Challenge-projektet og brugen af virtual reality til behandling af stemmer.

Læs artiklen her (for abonnenter)

21 SØNDAG

Indslag i 21 Søndag om CHALLENGE projektet, som et nyskabende terapi der vil forandre og forbedre fremtidens behandling af psykisk syge. Fra DR1, starter 32:15 minutter inde i indslaget.

Se indslaget her

TRE REGIONER AFPRØVER NY BEHANDLINGSFORM

Forskere eksperimenterer med virtual reality som værktøj mod psykiske lidelser som fobier, psykoser og posttraumatisk stress.

Læs mere

VIRTUAL REALITY SKAL HJÆLPE SKIZOFRENIPATIENTER MED AT BEKÆMPE STEMMERNE I HOVEDET

En ny behandlingsform skal gøre det lettere for patienter med alvorlige hørelseshallucinationer at kontrollere de plagsomme stemmer, de hører. VR-brillerne testes i Region Hovedstaden, Nordjylland og Syddanmark.

Læs mere

TV2 PLAY: SEJREN OVER STEMMERNE

Cille lider af paranoid skizofreni og hører mange stemmer i sit hoved – som en af de første i verden får hun nu behandling med virtual reality-briller. Der er lavet en kort dokumentar om Cilles forløb i Avatar-terapi på TV2 Play (kræver abonnement).

Cille, hendes mor og hendes terapeut har også medvirket i TV2s Go’ Morgen Danmark og fortalt mere om den nye terapiform. Det kan ses her (kræver abonnement): Se indslaget på TV2 Play (kræver abonnement)

Derudover har TV2 også lavet en artikel om Cilles forløb, hvor det beskrives, hvordan hun lærte at svare stemmerne igen. Læs mere her.