BRUGER UDSAGN

Bruger til bruger

Kvinde, efter afslutning af terapien, hvor hun bliver spurgt, om hun vil anbefale det til andre:
”Jeg ville sige til andre, at de bare skal gøre det! Det er det bedste, for mig har det i hvert fald haft en kæmpe enorm betydning og jeg håber faktisk inderligt en dag at alle, der kæmper det her, at de kan få tilbudt denne her form for terapi. Det håber jeg virkelig at det kan blive sådan en dag, hvor alle kan få glæde af det, det vil jeg virkelig håbe og ønske at det kunne ske en dag, for det har virkelig haft en kæmpeeffekt for mig og en stor betydning for mig. Det har virkelig ændret mange ting, kan man sige ikke? Jeg er gået fra den ene yderlighed til den anden. Så jeg vil håbe og ønske for alle, der fik mulighed for at deltage i sådan noget, de skal bare gøre det, der er ikke så meget der. Det er hårdt i starten, men det bliver bedre – det blev faktisk rigtigt godt til sidst. Helt klar anbefaling herfra.”

Brugernes udsagn til deres avatar under terapien: 

Mit hoved, mine regler!”

Ung kvinde, halvvejs i forløbet:
”Nu har jeg levet længe nok i din skygge, nu er det din tur til at leve i min”. 
Nu har jeg hørt nok på kritiske kommentarer igennem mange år. Det skal være slut. Hvis du skal sige noget fremover, skal det være i en positiv tone.”

Brugernes oplevelse af terapien: 

Bruger halvvejs i forløbet:
Det var svært at se hende ude af mit hoved – og at I kunne se hende har været underligt grænseoverskridende, for det har altid kun været mit univers. På det her tidspunkt af behandlingen kan jeg mærke, at jeg er blevet stærkere – at hun ikke kan nå mig så meget mere. Hendes argumentation når vi skændes er blevet mere forvirrende, og jeg kan se, hun har mistet kraft”

Kvinde fra pilotprojekt ved afslutning. Stemmer næsten væk:
Jeg har fået et helt nyt liv.”
”Stemmer tager energi, jeg får udrettet noget nu.”
”Et farvel er et farvel. Stemmerne er fortid”

Bruger, beskrivelse under og efter forløbet.:
Min virkelighed er blevet til andres virkelighed.”
“Der er blevet mere og mere plads til mig”

Cille (se mere om Cilles forløb under fanebladet Presse):
Til at starte med sad jeg virkelig og tænkte, at det giver da ingen mening at det skulle hjælpe at sidde med et par briller og kigge på én, jeg er vant til at kigge på og sidde og lytte til én, jeg er vant til at høre på. Men det har hjulpet så absurd meget, det er fuldstændig vanvittigt. Jeg kan svare dem igen nu, og nu føler jeg, at det er mere mit liv. Jeg føler, at nu kan jeg bestemme.

Alle brugerne har samtykket til brugen af de nævnte eksempler.